Mediator in Almere

Einde huwelijk, samenwonen en geregistreerd partnerschap

Een scheiding en einde van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen, brengt vele emoties teweeg en vergt veel organisatie. Alles verandert en dit zet het gezinsleven vaak op zijn kop. Voor uw scheiding moeten veel besluiten worden genomen, terwijl de wensen van u en uw toekomstige ex-partner vaak uiteenlopen en het tijdens een scheiding vaak lastig samenwerken is. Daarnaast zijn er vaak kinderen bij betrokken. Zij zijn het meest kwetsbaar en in veel gevallen te jong om hun eigen stem te laten horen.

Het voordeel van mediation is dat uw mediator de communicatie op gang houdt én op de hoogte is van alle aspecten rondom scheiden en uit elkaar gaan. Hiermee kunt u uzelf veel tijd, geld en frustratie besparen. Uw scheidingsmediator helpt u bij het maken van heldere en haalbare afspraken over kinderen, financiën en toekomst.

Ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek

Uw naam (verplicht)

Uw telefoon nummer (verplicht)

Scheidingsmediator

Wilt u een scheiding aanvragen? Wilt u een betaalbare en grondige scheiding? Kunt u door de bomen het bos niet meer zien? Wilt u een vechtscheiding voorkomen? Cathelijne Nijenhuis is fulltime mediator Almere. Ze werkt in heel Nederland en voor Mediation voor Jou specifiek in Almere. Zij is scheidings-expert en communicatie-expert ineen. Zij is op de hoogte van de laatste juridische en financiële ontwikkelingen. Daarnaast is Cathelijne Nijenhuis in staat u in een veilige en onpartijdige omgeving tot overeenstemming te laten komen. Dus bent u op zoek naar mediation Almere, dan hebt u de juiste mediator gevonden!

Mediator Almere

Onze mediator uit omgeving Almere kan uw scheiding begeleiden vanaf het eerste gesprek waarin duidelijk wordt wat u besproken en geregeld wilt hebben, tot en met het opstellen van een omgangsregeling, ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant, die bij de rechtbank kunnen worden ingediend. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u de volgende diensten bieden:

  • Begeleiden van uw scheiding, van begin tot eind of van specifieke onderdelen;
  • Oplossen van een conflict dat tijdens of na uw scheiding is ontstaan;
  • Aanpassen van eerder gemaakte afspraken;
  • Alimentatie (her)berekenen;
  • Opstellen van uw echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan;
  • Afspraken afstemmen over ouderlijk gezag, co-ouderschap, alimentatie en omgangsregeling;
  • Wij werken met een kinderpsychologe die, als u wenst, d.m.v. een kindgesprek de gedachten en wensen van uw kind helder krijgt en deze vervolgens met bijpassende handvatten met de ouders bespreekt.

Kosten mediator 

Scheiden via onze mediator uit omgeving Almere is sneller en voordeliger dan scheiden via advocaten. Als u niet boven de bepaalde inkomensgrens zit, worden de kosten van mediation door de overheid vergoed. In dat geval betaalt u een totaalbedrag van € 53,- of € 105,- voor het hele traject.

Doorgaans vinden er 3 tot 6 gesprekken plaats. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Indien u boven de bepaalde inkomensgrens zit betaalt u een uurprijs van € 160,-. Voor informatie over de inkomensgrens kijkt u op de website van Raad voor Rechtsbijstand: Rechtsbijstand.nl. Meer informatie over de kosten van mediation vindt u bij Veelgestelde vragen.

Alimentatie berekenen

Wij kunnen uw alimentatie berekenen en brengen uw financiële situatie in kaart, waardoor u inzicht krijgt in uw financiële mogelijkheden na de scheiding. Daarna volgt een gedetailleerde berekening van mogelijke alimentatie, kinderalimentatie en partneralimentatie.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met uw mediator 

Als u voor uw scheiding een mediator uit de omgeving van Almere zoekt, vraag dan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan met Cathelijne Nijenhuis. U kunt onze mediator ook discreet een vraag stellen; u krijgt dan binnen 24 uur antwoord. Of bel even voor meer informatie. Cathelijne is ook in de avond en het weekend bereikbaar op 06 – 16612253.

Cathelijne Nijenhuis is mediator sinds 2008 en staat ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland, Raad voor Rechtsbijstand en de Nederlandse Mediatorsvereniging. Voor meer achtergrondinformatie over Cathelijne Nijenhuis, zie Nijenhuis Scheidingsmediation.

Cathelijne Nijenhuis | NIJENHUIS-SCHEIDINGSMEDIATION (nijenhuismediation.com)
Telefoon: 06- 16612253
E-mail: cathelijne@mediationvoorjou.nl | info@nijenhuismediation.com

Evaluaties Nijenhuis-Scheidingsmediation

Evaluaties

E. Douma: “Ik beoordeel de diensten van Mediation voor Jou als zeer goed, met een 9.”

lees meer

logo_t logo_t logo_t gecertificeerde mediators